Billede Maskine Sky+Sol

Om os

Historie

Tidslinje

Bradals historie

 • 1950

  1950

  Med økse og forhammer

  1950 er året, hvor Carl Bang Bradal stifter firmaet sammen med hustruen Mary. Det sker i en lille baggård på Skolegade i hjertet af Silkeborg. Her bliver der blandt andet hugget skrot og biler op med økse og forhammer.

 • 1966

  1966

  Carl Bradal og søn

  Firmaet flytter til en større plads på Bavnehøjvej, og navnet ændres til "Carl Bradal og søn". Her anskaffes den første større skrotsaks, som kan klippe jern og biler. På det tidspunkt købes der også pap, papir og klude, som bliver presset sammen i større bundter og solgt videre.

 • 1980

  1980

  Bradals Produkthandel

  Sønnen, Kurt Bradal, overtager firmaet, som nu får navnet "Bradals Produkthandel". Firmaet flytter til Tietgensvej, hvor der opføres et nyt kontor og en hal på en betydeligt større grund i det nordlige industrikvarter i Silkeborg. En ny og større skrotsaks anskaffes, som kan skære op til 30 tons jern om dagen.

 • 2003

  2003 2

  Thomas Bradal overtager firmaet

  Det er året, hvor barnebarnet, Thomas Bradal, griber roret på Bergsøesvej, hvor firmaet den dag i dag stadig ligger. Thomas havde allerede dengang store ambitioner, og har siden formået at mangedoble den enorme mængde skrot, der dagligt passerer gennem firmaet.

 • 2014

  2014 (2)

  Nye lokaler

  Bradals Produkthandel opfører en ny, moderne kontorbygning, der afspejler virksomhedens fremgang og vækst.

 • 2017

  2017 (1)

  Ny skrotsaks

  Firmaet anskaffer den nuværende skrotsaks, der håndterer 35 tons jern i timen.

 • 2018

  2018

  Fredericia Havn

  Bradals Produkthandler udvider med en plads på Fredericia Havn. Vores første udskibning bliver derefter hurtigt en realitet.

 • 2021

  2021 2

  45.054 tons jernskrot

  Ny dansk rekord bliver sat! M/V MEDI ROMA sejler fra Fredericia Havn med hele 45.054 tons jernskrot om bord. Aldrig før er så stor en mængde skrot blevet læsset i en dansk havn, og det bemærkelsesværdige er, at alle tons er blevet lastet netop i Fredericia Havn.

 • 2023

  2023

  Solcelleanlæg

  I tråd med vores overordnede målsætning om at være den førende virksomhed inden for miljømæssig bæredygtighed i skrotbranchen, har vi i September 2023 fået monteret et avanceret solcelleanlæg på taget af vores værksteds- og metalhal.

 • 2023

  Miljøcertificering ISO 14001 Billede

  Miljøcertificering ISO 14001

  Hos Bradals Produkthandel er ISO 14001-certificeringen en naturlig forlængelse af vores langvarige engagement i miljøansvar. Denne certificering er et konkret bevis på, at vores arbejde med miljøet altid har været i fokus, og at vi nu kan dokumentere dette over for både vores kunder og samarbejdspartnere.

 • Her er vi i dag

  I Dag

  Her er vi i dag

  Med næsten 30 ansatte, en omfattende maskin- og vognpark samt en forretning, der kontinuerligt er videreudviklet og vokset på alle områder - både i antallet af kvadratmeter og mængden af jern og metaller. Med en skrotsaks, der håndterer 35 tons jern i timen, og havnepladser i både Fredericia og Horsens, hvorfra der udskibes til hele verden, afspejler det, hvor stærkt Bradals Produkthandel står.